Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов смята, че идеята

...
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов смята, че идеята
Коментари Харесай

Комисията по досиетата има своето бъдеще, смята Цветанов

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов счита, че концепцията на Българска социалистическа партия за закриването на Комисията по досиетата е несериозно. Пред публицисти в коридорите на Народното събрание той разяснява законопроекта на Българска социалистическа партия, с който се предлага основаването на Институт за национална памет на мястото на комисията.

" Смятам, че това е несериозно, тъй като и все още Комисията по досиетата е в интернационалната мрежа със сходни комисии в страните от Европейски Съюз, по-специално от Източна Европа ", сподели Цветанов.

Според него предлагането за закриване на комисията е повече спекулативно, в сравнение с действително. „ Убеден съм, че Комисията по досиетата има своето бъдеще. В един интервал би трябвало да премине към някаква друга форма, само че към момента има доста работа, която би трябвало да бъде свършена “, съобщи Цветанов.

Той напомни, че е уголемен кръгът от лица, които да бъдат подлагани на инспекция от комисията, което означавало, че има още доста работа.

„ Тази взаимозависимост би трябвало да отпадне, а това може да стане единствено когато има бистрота и меродавност на обстоятелствата и данните, които могат да бъдат обявявани “, сподели още той.

Цветанов съобщи, че ГЕРБ ще застанат твърдо зад кандидатурата на Антон Тодоров за ръководител на комисията.

„ Антон Тодоров има нужната експертиза, той е добър анализатор “, уточни той. „ Смятам, че в случай че неговата кандидатура бъде прегледана и утвърдена, това ще бъде от изгода за Комисията по досиетата “, съобщи Цветан Цветанов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР